Jeg burde vel være takknemlig #pykiskvold #vold i nære relasjoner #hustyrann #tyrann #psykopat #flying monkeys

Hvordan bevise jeg at jeg og mine barn har blitt utsatt for pykisk vold?? Og hvor går grensen mellom et vanlig sinneutbrudd og nårtid kan disse utbruddene karakteriseres som trakassering? 

Det tok meg mange år før jeg oppfattet hva jeg er blitt utsatt for. Det tok meg hele 18 år før jeg forstod at jeg ikke var dum, ubrukelig, vanskelig, lat, inkompetent. For hva hadde jeg gjort så galt som fortjener å bli behandlet som et udugelig menneske som ikke evner å gjøre selv de enkleste oppgavene riktig? 

Jo, jeg trodde faktisk alt var min feil. Jeg trodde faktisk jeg var komplett ubrukelig og ingen kommer noensinne til å bli glad i meg, så jeg måtte klamre meg fast til denne stakkars karen som jeg gjorde frustrert og stresset hver eneste dag. For hadde det ikke vært for han, hva ville det har blitt av meg? Jeg kunne nemlig (ifølge han) ikke bake ordentlig brød, jeg kunne ikke holde fyr i vedovn, jeg kunne ikke brette eller vaske klær, jeg stablet feil i oppvaskmaskinen, jeg brukte feil kasserolle til matlaging, sausen jeg laget var alltid for tykk eller for tynn, jeg parkerte bilen skjevt, jeg brukte for mye dopapir, jeg la meg for sent, jeg la meg for tidlig, jeg ser på idiotserier på tv, jeg eier ikke økonomisk sans, jeg kjøper inn feil pålegg og feil størrelse på osten, jeg brukte feil klær, jeg viser for liten interesse, jeg stiller for mange spørsmål, jeg stiller for lite spørsmål, jeg ringer til feil tidspunkt, jeg snorker for høyt, 

 

og jeg kunne fortsetter i det uendelige........

 

ja, og jeg trodde alt var mi skyld. Jeg måtte forandre meg, tilpasse meg, bli en bedre kvinne, bedre kjæreste, bedre mor. Han prøvde tross alt bare å lære meg ting. Og ærlighet er jo bra, er det ikke? Han måtte jo si ifra. Og at han ble forbanna var jo fordi jeg provoserte ham. Jeg kavet han opp og stresset ham. Stakkars han, som måtte tåle så uendelig mye tull fra meg. 

Jeg prøvde å gjøre ham til lags. Jeg sier ingenting om hans sinneutbrudd. Det er jo flaut. Jeg kan ikke la folk vite sanneten om hvor håpløs jeg egentlig er. Han er så snill som prøver å hjelpe meg til å lære å bli et bedre menneske. Han har all rett til å bli sint, jeg er så håpløs. 

Det er bare et problem. Jeg blir så lei meg når jeg skuffer ham. Jeg prøver mitt beste. Hvorfor ser han ikke det? Og hvorfor er jeg så vanvittig hjelpesløs? 

Jeg vil gjøre han glad, han er sjelden glad. Ikke når han er sammens med meg. Jeg følger hans regler til punkt og prikke, men det er så mange av de. Jeg blir så usikker om jeg husker riktig alt. Var det denne osten jeg skulle kjøpe eller var det den andre.? Jeg må prøve å huske hva det var han sa. Han kommer til å bli sint. Jeg vil ikke han skal bli sint. Han har allerede gitt klar beskjed, og jeg husker ikke, nå er jeg håpløs igjen. Skal jeg tør å ringe og spørre ham? Nei, da blir han rasende fordi jeg forstyrrer ham. Men, hvis jeg lar det være, så vil ham tolke det som jeg ikke bryr meg. Hva gjør jeg nå? Hva ville en hvilken som helst anstendig kvinne gjøre i en slik situasjon??? Jeg tenker en hvilken som helst anstendig kvinne ville husket hvilken ost hun burde kjøpe for å gjøre mannen glad. 

 

 

Hvorfor vil han ha meg i det hele tatt? Et forkomment, udugelige kvinnemennesket. Han har da all grunn til å få raseriutbrudd. Han har da all grunn til å si meg et sannhetsord. Hvem andre skulle gjort det hvis ikke han, han som står meg aller nærmest? Jeg driver han til vanvitt. Jeg burde være takknemlig for at han holder ut med meg. Han tar virkelig vare på meg han. Jeg må slutte å gjøre ham sint. EMOTIONAL ABUSE CAN CAUSE EXTREME DAMAGE TO THE VICTIM?S SELF ESTEEM, MAKING THEM FEEL LIKE THEY ARE CRAZY, WORTHLESS, HOPELESS, OR EVEN RESPONSIBLE FOR THE ABUSE.

#pykiskvold #fysiskvold #laternvold #familievold #mishandling #voldinærerelasjoner #pykiskhelse #ikkeblitrodd #DrJekyllMrHyde

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

shuilinglee

shuilinglee

43, Bodø

Jeg er en kvinne som har levd halve livet med vold på nært hold. Den som utøvde vold mot meg og mine barn var den som sto oss nærmest. Men det som til slutt sviktet oss mest og såret oss dypest, var alle de i famiien som visste, men ikke gjorde noe for å stoppe det.

Kategorier

Arkiv

hits